Upgrade - promena varijante baze

VAŽNO UPOZORENJE !!!

PRE POKRETANJA PROGRAMA UPGRADE BAZE OBAVEZNO ARHIVIRAJTE SVE BAZE NAD KOJIMA SE IZVRŠAVA UPGRADE !!!

Ovo je neophodna mera bezbednosti, jer operacija promene varijante može iz bilo kog razloga završiti neuspešno. Upgrade koji nije normalno dovršen dovodi bazu u neregularno stanje. Iz tog stanja bazu nije moguće vratiti u prethodno stanje, kao ni nastaviti upgrade od tačke prekida. To znači da je jedini način za oporavak vraćanje arhivirane baze podataka.

Postupak nadogradnje tekuće varijante baze - Upgrade baze Vrh

Za pokretanje programa Upgrade baze morate imati administratorski nalog, podrazumevano admin, i dodeljenu administratorsku lozinku, podrazumevana lozinka admin, za prijavu bazi podataka (vidi sliku) (vidi sliku)Prijava., posle čega ulazite u glavni prozor (vidi sliku) (vidi sliku)Glavni prozor programa Upgrade baze.. Možete se prijaviti u neku od glavnih baza ili u Admin bazu, zavisno od toga šta želite da uradite.

(vidi sliku)
Glavni prozor programa Upgrade baze.
Napomena

Ako se prijavite u Admin bazu (vidi sliku) (vidi sliku)Prijava u Admin bazu., u glavnom prozoru imaćete pristup samo toj bazi (vidi sliku) (vidi sliku)Prijavljena samo Admin baza., a ako se prijavite u glavnu, program će se prijaviti i na Admin bazu, ako je ona dostupna.